Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli" by Papa Francisc " Book PDF Kindle ePub Free

Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli
  • Author : Papa Francisc
  • Release Date : January 14, 2016
  • Genre: Religion & Spirituality,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1377 KB

Description

Rolul Bisericii nu este de a condamna, ci de a permite întâlnirea cu acea iubire viscerală care este milostivirea lui Dumnezeu. De aceea, ca preot, este necesar să ieși. Să ieși din biserici și din parohii, să ieși și să cauți oamenii acolo unde trăiesc, unde suferă, unde speră.

„Milostivirea este întâiul atribut al lui Dumnezeu. Este numele lui Dumnezeu. Nu sunt situaÈ›ii din care să nu putem ieÈ™i, nu suntem condamnaÈ›i să ne afundăm în nisipuri miÈ™cătoare.“

ÃŽntr-un discurs simplu È™i direct, Papa Francisc se adresează oricărui bărbat È™i oricărei femei de pe planetă, stabilind un dialog intim È™i personal. ÃŽn centru se află tema sa cea mai dragă – milostivirea –, care a fost dintotdeauna punctul cardinal al mărturiei sale È™i acum al pontificatului său. Fiecare pagină vibrează de dorinÈ›a de a ajunge la toate acele suflete – din Biserică È™i din afara ei – care caută un sens vieÈ›ii, o cale a păcii È™i a reconcilierii, un leac pentru rănile fizice È™i spirituale. ÃŽn primul rând, acea umanitate tulburată È™i în suferință care cere să fie acceptată, nu respinsă: săracii È™i marginalizaÈ›ii, deÈ›inuÈ›ii È™i prostituatele, dar È™i cei confuzi È™i cei îndepărtaÈ›i de credință, homosexualii È™i divorÈ›aÈ›ii.

ÃŽn dialogul cu vaticanistul Andrea Tornielli, Francisc explică – plecând de la amintirile din tinereÈ›e È™i de la momentele emoÈ›ionante din experienÈ›a sa clericală – raÈ›iunea convocării unui An Sfânt extraordinar, pe care îl doreÈ™te cu putere. Fără să nege problemele etice È™i teologice, Francisc reafirmă că Biserica nu poate închide uÈ™a nimănui; mai degrabă are sarcina de a face o breșă în conÈ™tiinÈ›e pentru a da speranță în ce priveÈ™te asumarea responsabilității È™i a îndepărtării de răul comis.

ÃŽntr-o mărturisire plină de sinceritate, Francisc nu evită să abordeze relaÈ›ia dintre milostivire, justiÈ›ie, corupÈ›ie. CreÈ™tinilor enumeraÈ›i în rândurile celor „drepÈ›i“ le aminteÈ™te: „Și Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu“.

Cartea Numele lui Dumnezeu este Milostivirea este publicată în 82 de țări.


Books Free Download "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli" PDF ePub Kindle